Veganistische aardbeien- en kaastaart met minder suiker

Mittel
16.12.2024
Veganer zuckerreduzierter Erdbeer-Käse Kuchen
  • Dessert
  • Veganistisch
Veganer zuckerreduzierter Erdbeer-Käse Kuchen
  • Dessert
  • Veganistisch

Sommerzeit ist Kuchenzeit! Dieser Erdbeerkuchen ist nicht nur super lecker, sondern kann auch ohne schlechtes Gewissen gegessen werden, da er keinen Zuckerzusatz enthält. Das besondere: Du musst nichts backen, denn der Teig wird aus nur 2 Zutaten zubereitet. Welche Zutaten Du benötigst und wie Du den Kuchen zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag. Ganz unten in diesem Beitrag findest Du das Rezeptvideo.

Zutaten

2 Portionen
  • 150 g
    Koekjes
  • 150 g
    Margarine of veganistische boter
  • 250 g
    Aardbeien
  • 150 g
    koude kokosroom of sojaroom
  • 400 g
    Sojakwark of yoghurt
  • 50 g
    Erytritol
  • Citroenschil
  • 0.5 TL
    Bourbon vanille
  • 100 ml
    Plantaardige melk
  • 1 TSP
    Agar-agar
  • Aardbeien (hoeveelheid naar smaak)
    Aardbeien
  • Oliën

Benötigte Küchenutensilien

Blender
Kookpot
Cakevorm
Rasp
Snijplank
Messen

Zubereitung

  • 1

    Maal de koekjes tot fijne stukjes (stofachtig) met een mixer

  • 2

    Smelt de margarine in een pannetje en meng het met de koekjes

  • 3

    Vet je cakevorm in en verdeel het mengsel als bodem in je bakvorm

  • 4

    Was en pel de aardbeien eerst

  • 5

    Doe ze in een kom met de geraspte citroenschil en vanille en meng de ingrediënten tot een vloeibaar mengsel.

  • 6

    Klop de sojaroom romig, meng met de vegan yoghurt en voeg de erythritol toe.

  • 7

    Kook de agar agar in de plantaardige melk

  • 8

    Voeg dan de aardbeienpuree toe en vouw de room-yoghurtcrème erdoor

  • 9

    Verdeel het mengsel gelijkmatig over de taartbodem

  • 10

    Bedek de taart met aardbeien en zet hem 6 uur in de koelkast.

  • 11

    Snijd het in 12 stukken en geniet!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
180 kcal
Kohlenhydrate
12,5 g
Fett
13 g
Protein
2,6 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog