Vegan vanille-ijs (zonder ijsmachine)

Einfach
16.12.2024
Veganes Vanilleeis (ohne Eismaschine)
  • Dessert
  • Veganistisch
Veganes Vanilleeis (ohne Eismaschine)
  • Dessert
  • Veganistisch

Gesunde Ernährung ohne Verzicht? Mit diesem Eis kein Problem. Erfahre von uns, wie Du dieses leckere, gesunde und vegane Vanilleeis selbst ganz ohne Eismaschine herstellen kannst. Alle Zutaten und die Zubereitung findest Du in diesem Beitrag. Das passende Rezeptvideo mit unserem Koch Michi findest Du ganz unten. Durch seine gesunden Zutaten und die tollen Nährwerte lässt sich das Eis auch super nach Deiner Saftkur in einen gesunden Ernährungsalltag integrieren.

Zutaten

2 Portionen
  • 225 g
    Cashewnoten
  • 300 ml
    Amandelmelk
  • 400 ml
    Kokosmelk
  • 75 ml
    Agavesiroop
  • 1 TSP
    Bourbon vanille
  • 1 TBSP.
    Guargom
  • IJsvorm met stokje
  • Toppings (bijvoorbeeld: havervlokken, noten, geraspte kokos)

Benötigte Küchenutensilien

Kom
Blender
Ijsvorm

Zubereitung

  • 1

    Week de cashewnoten 1 uur in heet water

  • 2

    Doe alle ingrediënten in een high-speed blender en mix tot een gladde crème.

  • 3

    Giet de room in diepvriesbestendige ijsvormpjes (ideaal voor de topping) of een diepvriesbestendige kom (je kunt het ijs als bolletjes eten, maar niet toppen met glazuur)

  • 4

    Bevries het ijs minstens 6 uur in de vriezer

  • 5

    Smelt voor de topping de pure chocolade in een kom en doop de bevroren ijslolly in de gesmolten chocolade

  • 6

    Topping met bijvoorbeeld noten en pistachenoten

  • 7

    Zet het ijs ongeveer 1 uur terug in de vriezer om de chocolade hard te laten worden

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
314 kcal
Kohlenhydrate
26 g
Fett
23 g
Protein
5 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog