Wat is HPP?
Hogedrukverwerking (HPP) - 100% smaak en 100% voedingsstoffen
Hoe kunnen onze sappen zo goed smaken? Dat komt door ons innovatieve houdbaarheidsproces, dat ervoor zorgt dat ons sap op geen enkel moment verhit hoeft te worden en daardoor de smaakeigenschappen van een geperst sap behoudt.


6000 bar waterdruk. Dat is het!
Druk in plaats van warmte.
Stel je voor dat je een fles naar de diepste bodem van onze oceanen gooit. De waterdruk is daar ongeveer 1000 bar. Ons proces zet de flessen onder 6 keer deze druk en zorgt er zo voor dat ziektekiemen en bacteriën worden verpletterd.


Ons HPP vs. pasteurisatieproces
Meer vitamines.
Bijna alle in de handel verkrijgbare sappen worden meestal verhit tot meer dan 60°C, waardoor de meeste vitaminen en voedingsstoffen verloren gaan. Omdat er geen hitte nodig is in ons proces, behouden we de vitaminen, voedingsstoffen en smaak!


We hebben een HPP-systeem.
Korte afstanden in plaats van CO2.
We zijn een van de eersten in Duitsland die het volledige HPP-proces in onze eigen HPP-fabriek kunnen produceren. Dit betekent dat we lange transportroutes en dus veel CO2 besparen!
Hoe werkt het HPP-proces?
Geen warmte.
De zeer hoge waterdruk verplettert ziektekiemen en bacteriën zonder de invloed van warmte, waardoor ze worden geïnactiveerd. Het sap blijft vervolgens meerdere weken als koudgeperst¹ dankzij gekoelde opslag.