Vegan zomerbroodjes met pindasaus

20 Minuten
Mittel
16.12.2024
Vegane Sommerrollen mit Erdnusssauce
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane Sommerrollen mit Erdnusssauce
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Verbringe die warmen Sommernächte mit Deinen Freunden und genießt gemeinsam einen vietnamesischen Abend! Die veganen Sommerrollen sind das perfekte Fingerfood zum Selbermachen im Sommer. Unser Koch Michi hat Dir ein tolles Rezept mit leckeren veganen Sommerrollen vorbereitet, die Du mit einer Erdnusssauce genießen kannst. Außerdem zeigen wir Dir die Hintergründe von diesem vietnamesischen Gericht.

Zutaten

2 Portionen
  • 200 g
    Tofu
  • 2
    Pak Choi
  • 1
    Bosuien
  • 2
    Wortelen
  • 100 g
    Rijstnoedels
  • 1 TBSP.
    Sesamzaad
  • 1
    Komkommers
  • 1 Handvol
    Pecannoten
  • 1
    Avocado's
  • 10 Blad
    Rijstpapier
  • 75 g
    Pindakaas
  • 3 EL
    Rijstazijn
  • 2 TBSP.
    Sojasauzen
  • 1 TBSP.
    Agavesiroop
  • 1 TBSP.
    Sriracha chilisaus
  • 1 TSP
    Sesamolie
  • 1 TSP
    Zouten

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Kookpot
Pan
Plaat

Zubereitung

Bereidingstijd: 5 min.
Bereidingstijd: 10-15 min.
Totale tijd: 20 min.
  • 1

    Was eerst de groenten en snijd in dunne reepjes en hak de pecannoten in kleine stukjes

  • 2

    Snijd de tofu vervolgens in kleine reepjes

  • 3

    Stoom nu de wortels en de paksoi boven een pan met een beetje water

  • 4

    Bak vervolgens de tofu in een pan met een beetje olijfolie en kook de rijstnoedels 3 minuten in kokend water.

  • 5

    Als alle ingrediënten klaar zijn, laat je het rijstpapier even weken in een bord gevuld met water en voeg je geleidelijk alle ingrediënten toe aan het onderste derde deel van het papier.

  • 6

    Vouw dan de zijkanten om en rol de vellen met lichte druk op

  • 7

    Meng tot slot alle ingrediënten voor de dip en breng op smaak met zout

  • 8

    Serveer op een bord en geniet!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
77 kcal
Kohlenhydrate
15 g
Fett
1 g
Protein
3 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog