Vegan Thaise curry ananasrijst

Mittel
16.12.2024
Veganer Thai Curry Ananas Reis
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Veganer Thai Curry Ananas Reis
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Dieses einfache, gebratene Thai Ananas-Reis Rezept ist glutenfrei, vegan und strotzt nur so vor köstlichen süßen, sauren, würzigen und pikanten Aromen! Eine leckere Curry-Reis-Pfanne mit tropisch orientalischem Flair, die in nur 30 Minuten zubereitet werden kann! Welche Zutaten Du dafür benötigst und wie Du das tolle Gericht zubereiten kannst, findest Du in diesem Blog. Unser Koch Michi zeigt Dir in seinem Rezeptvideo, wie Du vorgehen kannst. Viel Spaß beim Nachkochen! 

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Ananas
  • 1 TBSP.
    Kokosolie
  • 1
    Uien
  • 1 TBSP.
    Ginger
  • 1
    Wortelen
  • 1
    Paprika
  • 0.5 TL
    Kerriepoeder
  • 0.5 TL
    Kurkuma
  • 2 TBSP.
    Sojasaus
  • 80 g
    Erwten
  • 80 g
    Maïs
  • 3 pc
    Bosuien
  • 0.5 TL
    Zouten
  • 0.5 TL
    Peper
  • 70 g
    Cashewnoten
  • 2 TBSP.
    Sesamzaad
  • Peterselie

Benötigte Küchenutensilien

Kookpot
Snijplank
Messen
Pan

Zubereitung

  • 1

    Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

  • 2

    Voor de ananasbootjes: Halveer de ananas met een scherp mes, snijd het vruchtvlees kruislings door en hol de ananas voorzichtig uit.

  • 3

    Verhit de kokosolie in een pan, voeg de uien, knoflook en gember toe en bak alles ongeveer 2 minuten.

  • 4

    Voeg dan de wortels en paprika's toe en bak de ingrediënten nog eens 3 minuten.

  • 5

    Roer dan de gekookte rijst, ananasblokjes, kerriepoeder, een beetje kurkuma en sojasaus erdoor en bak nog 2 minuten.

  • 6

    Voeg de doperwten, zoete maïs en lente-uitjes toe en breng op smaak met zout en peper

  • 7

    Bak tot slot de cashewnoten kort zonder olie toe te voegen

  • 8

    Schik nu de rijst in de ananasschuitjes en garneer met de cashewnoten, een paar sesamzaadjes en peterselie.

  • 9

    Geniet van de smaak! 

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
411,9 kcal
Kohlenhydrate
75 g
Fett
9,3 g
Protein
10,5 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog