Veganistische Obazda van zoete aardappel

15-20 Min.
Einfach
13.12.2024
Veganer Obazda aus Süßkartoffel
  • Snack
  • Veganistisch
Veganer Obazda aus Süßkartoffel
  • Snack
  • Veganistisch

Veganer Obazda aus Süßkartoffel und die perfekte vegane, bayrische Brotzeitplatte. Was wäre eine bayrische Brotzeitplatte ohne Obazda? Undenkbar! Damit Du auch als Veganer nicht verzichtenmusst, haben wir ein Rezept für Dich kreiert - die Grundzutat: Süßkartoffel! Lies in diesem Beitrag außerdem, was Du sonst noch dafür brauchst. In unserem Rezeptvideo zeigt Dir unser Koch Michi, wie Du das Obazda zubereiten kannst. Zudem eignet sich dieses Rezept auch perfekt zum Snacken während Deiner Vor- und Nachbereitung der Saftkur. Probier's gerne aus! 

Zutaten

2 Portionen
  • 450 g
    Zoete aardappelen
  • 60 g
    Margarines
  • 2 TL
    Sojasauzen
  • 2 TL
    Mosterd
  • 50 g
    Soya yoghurt
  • 1 Schot
    Witte bieren
  • 1 TSP
    Zouten
  • 0.5 TL
    Peper
  • 0.5 TL
    Karwijzaad
  • 1 TSP
    Paprikapoeder
  • 0.5 TL
    Cayennepeper
  • 3
    Sjalotten

Benötigte Küchenutensilien

Vork
Magnetron
Oven

Zubereitung

Bereiding: 5 min.
Bereiding: 10-15 min.
Totale tijd: 15-20 min.
  • 1

    Was eerst de zoete aardappel en prik hem in met een vork

  • 2

    Plaats de zoete aardappel vervolgens ongeveer 10 minuten in de magnetron op 800 watt of ongeveer 35 minuten in de oven op 180 graden ventilator.

  • 3

    Laat 5-10 minuten afkoelen en pel dan de huid eraf

  • 4

    Voeg nu de margarine, sojasaus, mosterd, sojayoghurt en kruiden toe aan de lauwe zoete aardappel en prak alles met een vork tot het een romige consistentie heeft.

  • 5

    Voeg dan de fijngehakte sjalotjes toe en breng opnieuw op smaak

  • 6

    Laat het mengsel ongeveer 30 minuten afkoelen en serveer het op een schaal met wat salade.

  • 7

    Eet smakelijk!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
241 kcal
Kohlenhydrate
13 g
Fett
11 g
Protein
19 g

Rezeptvideo

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog