Geroosterde amandelen

45 Minuten
Einfach
17.12.2024
Gebrannte Mandeln
  • Snack
  • Dessert
  • Veganistisch
Gebrannte Mandeln
  • Snack
  • Dessert
  • Veganistisch

Unsere gebrannten Mandeln kannst Du ganz einfach selber machen. Wir zeigen Dir, wie Du sie zubereiten kannst, damit sie so schmecken wie von der Kirmes oder sogar noch besser! Das musst du unbedingt ausprobieren!

Zutaten

2 Portionen
  • 200 g
    Amandelen
  • 100 g
    Suiker
  • 100 ml
    Water
  • 1 Pak
    Vanillesuiker
  • 0.5 TL
    Zeezout
  • 0.5 TL
    Kaneel

Benötigte Küchenutensilien

Pan
Lepel
Bakplaat
Vork

Zubereitung

Bereiding: 15 min.
Bereiding: 30 min.
Totale tijd: 45 min.
  • 1

    Doe eerst de suiker, vanillesuiker, kaneel en zeezout samen in een pan en meng een beetje.

  • 2

    Voeg nu het water toe en breng het aan de kook zonder te roeren.

  • 3

    Voeg dan de amandelen toe en blijf op hoog vuur koken, onder voortdurend roeren, tot het water verdampt is en de suiker droog is.

  • 4

    Verlaag nu de temperatuur een beetje en blijf roeren tot de suiker een beetje begint te smelten en de amandelen een beetje glanzen.

  • 5

    Giet de amandelen ten slotte op een bakplaat, trek ze uit elkaar met twee vorken en laat ze afkoelen. 

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
582 kcal
Kohlenhydrate
41 g
Fett
38 g
Protein
15 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog