Vegan romige pompoenpasta

45 Minuten
Mittel
13.12.2024
Vegane cremige Kürbis-Pasta
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane cremige Kürbis-Pasta
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

CREMIGE KÜRBISPASTA! Das beste am Herbst? Kürbis natürlich! Mit Zwiebeln gebraten, mit Haferdrink verfeinert, mit Pasta serviert und mit etwas Gewürzen abgeschmeckt zauberst Du im Nu ein cremiges Herbstgericht mit Soulfood-Charakter! Zusätzlich ist dieses schonende Rezept passend für die Saftkur Vorbereitung, da es Dich optimal auf die flüssige Nahrung vorbereitet.

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Hokkaido pompoenen
  • 4 TBSP.
    Olijfolie
  • 400 g
    Volkoren pasta
  • Knoflookteentjes
  • 100 ml
    Haverdrank
  • 100 ml
    Pastawater
  • 1 Snuifje
    Chilipoeder
  • Zouten
  • Peper

Benötigte Küchenutensilien

Messen
Bakplaat
Oven
Kookpot
Pollepel
Staafmixer
Pan

Zubereitung

Bereiding: 15 min.
Bereiding: 30 min.
Totale tijd: 45 min.
  • 1

    Was eerst de pompoen, snijd doormidden, verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes.

  • 2

    Leg nu de pompoenblokjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en zout en bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

  • 3

    Kook vervolgens de pasta ongeveer 8-9 minuten in kokend gezouten water en zet twee tot drie pollepels van het pastawater opzij.

  • 4

    Laat de pompoenblokjes iets afkoelen en zet een kommetje met de blokjes opzij.

  • 5

    Voeg dan het overgebleven pastawater toe aan de pompoen en pureer met een staafmixer.

  • 6

    Zet vervolgens een pan op, voeg een pollepel pompoenpuree toe en meng met een beetje pastawater tot een romig mengsel.

  • 7

    Voeg tot slot de kruiden en pasta toe, meng alles goed en serveer op een bord. Eet smakelijk!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
499 kcal
Kohlenhydrate
75 g
Fett
12 g
Protein
19 g

Rezeptvideo

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog