Vegan gierstcurry met spinazie

Mittel
16.12.2024
Veganes Hirse-Curry mit Spinat
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Veganes Hirse-Curry mit Spinat
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Du bist Fan der asiatischen Küche und auf der Suche nach abwechslungsreichen und leckeren Rezepten? Dann ist dieses Hirse-Curry mit Spinat sicher ein gelungenes Rezept für Deinen Ernährungsalltag. Alles rund um die Zubereitung erfährst Du in diesem Beitrag. Mit seinen super Nährwerten und den gesunden Zutaten eignet sich dieses Rezept ideal für DeineSaftkurVor- und Nachbereitung. Überzeuge Dich selbst von diesem leckeren Rezept. Das Rezeptvideo mit unserem Koch Michi findest Du ganz unten im Beitrag.

Zutaten

2 Portionen
  • 2 Kopjes
    Gierst
  • 1
    Uien
  • 1
    Knoflookteentjes
  • 2 TBSP.
    Olijfolie
  • 1 TSP
    Kerriepoeder
  • 0.5 TL
    Kurkuma
  • 4 Kopjes
    Water
  • 120 g
    Kokosmelk
  • Zout & peper
  • 300 g
    Champignons
  • 75 g
    Baby spinazie
  • Chilipoeder

Benötigte Küchenutensilien

Zeef
Snijplank
Messen
Pot
Pan
Lepel

Zubereitung

  • 1

    Spoel de gierst in een zeef tot het lauw is en laat uitlekken

  • 2

    Pel de uien en snijd ze fijn, net als de knoflook

  • 3

    Verhit 1 el olie in een pan en fruit de knoflook en ui tot ze glazig zijn

  • 4

    Bestrooi met kerrie en kurkuma en fruit de specerijen in de pan

  • 5

    Voeg de gierst toe en blus af met water en kokosmelk

  • 6

    Breng op smaak met ½ theelepel zout en een beetje peper

  • 7

    Breng alles aan de kook en laat het dan op een middelhoog vuur ongeveer 5 minuten sudderen. 

  • 8

    Laat de gierst vervolgens ongeveer 20 - 25 minuten weken op een lage temperatuur.

  • 9

    Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in dunne reepjes

  • 10

    Was de spinazie en schud hem droog

  • 11

    Verhit 1 el olie in een grote pan, bak de champignons en breng op smaak met zout en peper

  • 12

    Voeg de spinazie en ongeveer 3 el water toe

  • 13

    Doe een deksel op de pan en laat de spinazie sudderen tot hij in elkaar zakt

  • 14

    Spatel het spinazie- en champignonmengsel door de gierst en breng op smaak met peper, zout en kerrie

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
340 kcal
Kohlenhydrate
39 g
Fett
16 g
Protein
9 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog