Vegan kaneelbroodje

27 Min.
Mitel
13.12.2024
Vegane Zimtschnecke
  • Snack
  • Veganistisch
Vegane Zimtschnecke
  • Snack
  • Veganistisch

Die kleinen, kalorienarmen Zimtschnecken aus Dinkelmehl sind schnell zubereitet und schmecken nicht nur in der Weihnachtszeit unwiderstehlich lecker. In unserem Blogbeitrag findest Du die Zutaten, die Zubereitung sowie das Rezeptvideo mit unserer Jessi für dieveganen Zimtschnecken. Viel Spaß beim Backen! 

Zutaten

2 Portionen
  • 650 g
    Spelt meel
  • 2 Pak
    Droge gist
  • 5-6 TBSP.
    Agavesiroop
  • 200 ml
    Havermelk
  • 1 Snuifje
    Zouten
  • 2 TBSP.
    Margarines
  • 2 TL
    Kaneel
  • 1 Pak
    Data
  • Iets
    Zeezout
  • 2 TBSP.
    Appelpulp
  • 60 g
    Poedersuiker
  • 1-2 TBSP.
    Citroensap van een citroen

Benötigte Küchenutensilien

Magnetron
Handmixer
Deeghaak
Blender
Bakplaat
Oven

Zubereitung

Bereiding: 2 min.
Bereiding: 25 min.
Totale tijd: 27 min.
  • 1

    Meng eerst alle droge ingrediënten voor het gistdeeg.

  • 2

    Smelt vervolgens de boter in de magnetron of boven een bain-marie en meng met de andere vloeibare ingrediënten.

  • 3

    Voeg nu geleidelijk de vloeibare ingrediënten toe aan de bloem en kneed tot een stevig deeg met een handmixer en deeghaak en laat een uur rijzen op een warme plaats.

  • 4

    Doe vervolgens alle ingrediënten voor de vulling in een blender en mix tot een gladde massa.

  • 5

    Rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en verdeel het mengsel erover.

  • 6

    Snijd nu repen van ongeveer 3-4 cm dik en rol ze op, leg ze op een bakplaat en plaats ze 15-20 minuten in de oven op 180 °C ventilatormagnetron.

  • 7

    Giet tot slot het glazuur meteen over de warme kaneelbroodjes en laat ze iets afkoelen.

  • 8

    Eet smakelijk!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
265 kcal
Kohlenhydrate
37 g
Fett
10 g
Protein
7 g

Rezeptvideo

 

 

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog