Vegan zwarte bonenburger

40 Minuten
Mittel
16.12.2024
Veganer Black-Bean-Burger
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Veganer Black-Bean-Burger
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Der vegane Black Bean Burger mit einem Patty aus schwarzen Bohnen, gerösteten Champignons und Walnüssen und einer köstlichen cremigen Burgersauce, in die Du Dich hineinlegen könntest. Wetten wir? Wir könnten es jedenfalls! Mit nur wenigen Zutaten kannst Du einen gesunden und nahrhaften Burgerzaubern, der sich übrigens auch super für Deine Saftkur Vor- oder Nachbereitung eignet. 

Zutaten

2 Portionen
  • 250 g
    Bonen
  • 70 g
    Havervlokken
  • 1 TSP
    Tijm
  • 1 TSP
    Komijn
  • 150 g
    Champignons
  • Sojasauzen
  • 4 TBSP.
    Olijfolie
  • 1 TSP
    Zouten
  • 0.5
    Uien
  • 40 g
    Walnoten
  • 2 TL
    Mayo
  • 2 TL
    Ketchup
  • 2
    Augurken
  • Peper
  • Zouten

Benötigte Küchenutensilien

Kom
Blender
Pan
Lepel
Messen

Zubereitung

Bereidingstijd: 15 min.
Bereidingstijd: 25 min.
Totale tijd: 40 min.
  • 1

    Pureer eerst 2/3 van de bonen samen met de havermout, sojasaus en kruiden in een blender.

  • 2

    Snijd vervolgens de gewassen champignons in kleine stukjes en bak ze kort in een hete pan voordat je ze toevoegt aan het mengsel.

  • 3

    Hak de walnoten in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel

  • 4

    Voeg nu de kruiden en de resterende bonen toe aan het mengsel, meng nogmaals kort en vorm er pasteitjes van.

  • 5

    Snijd voor de hamburgersaus de augurken in heel kleine stukjes en meng ze met de mayo, ketchup, mosterd, zout en peper

  • 6

    Bak de pasteitjes vervolgens goed aan in een hete pan of op de barbecue tot ze goudbruin zien

  • 7

    Snijd de hamburgerbroodjes open en leg ze ook even in de pan

  • 8

    Doe nu de hamburgerbroodjes erop en je bent klaar om van je hamburger te genieten! 

  • 9

    Eet smakelijk!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
427 kcal
Kohlenhydrate
54 g
Fett
17 g
Protein
11,3 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog