Veganistische rabarber kruimeltaart met weinig suiker

Mittel
16.12.2024
Veganer zuckerreduzierter Rhabarber-Streuselkuchen
  • Gebak
  • Dessert
  • Veganistisch
  • Suikerarm
Veganer zuckerreduzierter Rhabarber-Streuselkuchen
  • Gebak
  • Dessert
  • Veganistisch
  • Suikerarm

Es ist Rhabarberzeit! Deshalb wird es nun Zeit, einen veganen und zuckerreduzierten Rhabarber-Streuselkuchen zu backen. Der leicht säuerliche, erfrischende Rhabarber passt wirklich perfekt mit dem saftigen Rührteig und den goldbraun gebackenen Streuseln zusammen. In diesem Beitrag findest Du die Zutaten, die Zubereitung sowie das zugehörige Rezeptvideo mit Jessi.

Zutaten

2 Portionen
  • 100 g
    plantaardige margarines
  • 100 g
    Erytritol
  • 250 g
    Meel
  • 0.5 Pak
    Bakpoeder
  • 1 TSP
    Eivervangend poeder
  • 125 ml
    Plantaardige melk
  • 300 g
    Rabarber
  • 2 TBSP.
    Erytritol
  • 100 g
    Meel (type 405)
  • 70 g
    Erytritol
  • 0.5 TL
    Vanille-extract
  • 65 g
    Margarines
  • Margarine voor de vorm

Benötigte Küchenutensilien

Braadpan
Kom
Roerder
Bakplaat
Oven
Snijplank
Messen

Zubereitung

  • 1

    Vet de ovenschaal in

  • 2

    Doe de zacht geworden margarine en erythritol in een mengkom en klop het mengsel schuimig

  • 3

    Meng de bloem met het bakpoeder en roer door het mengsel

  • 4

    Voeg ook het eivervangerpoeder en de melk toe

  • 5

    Giet het beslag in de vorm en strijk het glad

  • 6

    Verwarm de oven voor op 200°

  • 7

    Maak de rabarber schoon, was hem, schil hem en snijd hem in stukken van ongeveer 1 cm breed.

  • 8

    Verdeel de rabarberstukjes over het deeg en bestrooi met de erythritol

  • 9

    Kneed de bloem, erythritol, vanille-extract en koude margarine tot een stevig deeg met je handen of met de kneedhaak van een mixer

  • 10

    Vermaal het deeg tussen je vingers tot kruimels en verdeel ze over de rabarber.

  • 11

    Bestrooi de cake naar wens met poedersuiker en bak 35-40 minuten in de oven (midden).

  • 12

    Zodra de cake goudbruin is - laat hem afkoelen op een rooster, snijd hem in 12 stukken en geniet!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
208,7 kcal
Kohlenhydrate
22 g
Fett
11,6 g
Protein
3,1 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog