Vegan cannelloni met groene speltvulling

Mittel
16.12.2024
Vegane Cannelloni mit Grünkern-Füllung
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane Cannelloni mit Grünkern-Füllung
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Diese gefüllten Cannelloni sind ein tolles Sommerrezept, das so richtig satt und glücklich macht. Für die veganen Cannelloni haben wir eine Füllung aus gebratenem Grünkernschrot, Lauch und Karotten zubereitet, in die Rollen gefüllt und mit einer feinen Béchamelsauce überbacken. Die Cannelloni sind ein perfekter Start nach Deiner Saftkur um wieder in eine gesunde Ernährungsweise zu starten. 

Zutaten

2 Portionen
  • 80 g
    Groene pitten
  • 200 g
    Leek
  • 50 g
    Wortelen
  • 240 ml
    Groentebouillons
  • 200 ml
    LiveFresh groentebouillons
  • 1 TBSP.
    Tomatenpasta
  • 0.5 TL
    Paprikapoeder
  • 2 Mes tips
    Karwijpoeder
  • 1 TBSP.
    Sojasauzen
  • Zout & peper
  • 1 TSP
    Rozemarijn naalden
  • 1 Mespunt
    Nootmuskaatpoeder
  • Cannellonis
  • Geraspte kaas
  • Parmezaanse kaas
  • 1
    Gratinvormen
  • 1 TBSP.
    Margarine of veganistische boter
  • 1 TBSP.
    Spelt meel
  • 100 ml
    Groentebouillons
  • 100 ml
    Sojacrème
  • 2 TBSP.
    Gistvlokken
  • Peterselie

Benötigte Küchenutensilien

Zeef
Snijplank
Messen
Kookpot
Pan
Lepel

Zubereitung

  • 1

    Was en laat eerst het groene speltmeel uitlekken

  • 2

    Was vervolgens de prei en wortelen en snijd in kleine stukjes

  • 3

    Doe nu het groene speltmeel in een pan met 240 ml groentebouillon en laat het op een laag vuur in ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

  • 4

    Verhit een pan met een beetje olijfolie

  • 5

    Voeg vervolgens de prei en wortels toe en bak ongeveer 5 minuten.

  • 6

    Voeg nu 1 eetlepel tomatenpuree, ½ theelepel paprikapoeder en 2 snufjes komijn toe en bak kort mee.

  • 7

    Voeg dan 1 el sojasaus toe en blus af met 200 ml groentebouillon, breng op smaak met zout en peper en laat nog 5 minuten sudderen.

  • 8

    Voeg tot slot de fijngehakte rozemarijn, nootmuskaat en het groene speltmeel toe, meng alles goed en zet opzij!

  • 9

    Smelt voor de béchamelsaus 1 el veganistische boter in een pan, voeg 1 el bloem toe en roer snel tot een stevig mengsel.

  • 10

    Blus het mengsel vervolgens af met 100 ml groentebouillon en 100 ml veganistische room, roer alles goed door en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

  • 11

    Breng nu alles eenmaal aan de kook en laat het dan op een laag vuur ongeveer 5 minuten sudderen.

  • 12

    Voeg als laatste 2 eetlepels gistvlokken en de peterselie toe, roer goed door en zet apart.

  • 13

    Vul vervolgens de cannelloni met het mengsel - hiervoor kun je het beste een spuitzak gebruiken

  • 14

    Leg de cannelloni in een gratinschotel en bedek met de béchamelsaus

  • 15

    Doe er gewoon wat vers geraspte veganistische kaas overheen

  • 16

    Plaats ten slotte de gratinschotel in de voorverwarmde oven (190 °C heteluchtoven) en bak gedurende 15 tot 20 minuten.

  • 17

    Haal de cannelloni uit de oven en laat iets afkoelen

  • 18

    Serveer op een bord en garneer met lente-uitjes. Eet smakelijk!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
521 kcal
Kohlenhydrate
72 g
Fett
14 g
Protein
18 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog