Veganistische bietenpasta

Mittel
16.12.2024
Vegane Rote Bete Pasta
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane Rote Bete Pasta
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Die Rote Bete ist eine wahre Wunderknolle, die nicht nur zauberhaft aussieht, sondern auch genauso schmeckt. Zusätzlich versorgt sie Dich mit wichtigen Vitaminen und Mineralstoffen, die Du vor oder nach Deiner Saftkur benötigst. 

Zutaten

2 Portionen
  • 500 g
    Rode biet
  • 2
    Sjalotten
  • Knoflookteentjes
  • 4 TBSP.
    Olijfolie
  • 2
    Laurierblad
  • 1 Tak
    Tijm
  • 1 TSP
    Chilipoeder
  • 2 TL
    Zouten
  • 200 ml
    Crème
  • 4 TBSP.
    Parmezaanse kaas
  • 1 Handvol
    Pijnboompitten
  • Basilicum

Benötigte Küchenutensilien

Rasp
Snijplank
Messen
Kookpot

Zubereitung

  • 1

    Rasp de bieten fijn, snijd de uien fijn en hak de knoflook fijn.

  • 2

    Giet de olijfolie in een hete pan en fruit de uien al roerend 2 minuten op middelhoog vuur.

  • 3

    Voeg dan de bieten, knoflook, laurierblaadjes, tijm en chilivlokken toe, bak kort en blus af met de veganistische room, breng op smaak met zout en peper en laat nog eens 20 minuten sudderen!

  • 4

    Kook de pasta in ruim water beetgaar. Schep aan het einde van de kooktijd ongeveer 2 tot 3 soeplepels van het kookwater af, voeg toe aan de pastasaus en breng kort aan de kook.

  • 5

    Voeg de pasta toe aan de saus en laat 1 minuut staan.

  • 6

    Om af te maken garneer je met verse basilicum, gebakken pijnboompitten en wat vegan parmezaan!

  • 7

    Eet smakelijk!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
552 kcal
Kohlenhydrate
104 g
Fett
6 g
Protein
18 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog