Vegan Boeddha bowl met tahinidressing

Mittel
16.12.2024
Vegane Buddha Bowl mit Tahini-Dressing
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane Buddha Bowl mit Tahini-Dressing
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Diese einfache mediterrane Buddha Bowl ist voll mit buntem Gemüse, frischem Salat, gesundem Quinoa, proteinreichen Kichererbsen und einem cremigen Tahini-Dressing. Eine tolle nährstoffreiche Rainbow Veggie Schüssel mit frischen Zutaten für die perfekte Vorbereitung auf Deine Saftkur.

Zutaten

2 Portionen
  • 150 g
    Quinoa
  • 100 g
    Kikkererwten
  • 250 g
    Broccoli
  • 200 g
    Wortelen
  • 1 Handvol
    Mungbonen
  • 1
    Tofu
  • 200 g
    Bonen
  • 0.5
    Avocado's
  • 1 Handvol
    Trostomaten
  • 0.5
    Zoete aardappelen
  • 0.25 kopje
    Sesampasta
  • 2 TBSP.
    Limoensap
  • 1 TBSP.
    Sesamolie
  • 0.5 TL
    Zeezout
  • 1 TBSP.
    Datum siroop

Benötigte Küchenutensilien

Kookpot
Snijplank
Messen
Magnetron

Zubereitung

  • 1

    Bereid eerst de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking

  • 2

    Was en snijd de courgette, wortel en bonen

  • 3

    Stoom nu de groenten tot ze beetvast zijn

  • 4

    Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes, leg ze op een bord en doe ze ongeveer 2-3 minuten in de magnetron. Draai vervolgens de zoete aardappelschijfjes om en zet nogmaals 2-3 minuten in de magnetron.

  • 5

    Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing en roer goed door elkaar

  • 6

    Vul nu de kom met de quinoa

  • 7

    Top met de groenten en andere ingrediënten

  • 8

    Giet tot slot de tahinidressing erover en garneer met wat verse chilipeper

  • 9

    Eet smakelijk! 

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
kcal: 492
Kohlenhydrate
48 g
Fett
18 g
Protein
26 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog