Vegan loempia's met zoetzure saus

Mittel
16.12.2024
Vegane Frühlingsrollen mit süß-saurer Sauce
  • Hoofdgerecht
  • Snack
  • Veganistisch
Vegane Frühlingsrollen mit süß-saurer Sauce
  • Hoofdgerecht
  • Snack
  • Veganistisch

Die meisten von uns kennen Frühlingsrollen als Vorspeise im Restaurant, ein paar heimlich auch als tiefgekühlten Snack aus dem Supermarkt. Die wenigsten aber haben Frühlingsrollen schon mal zu Hause selbst gemacht. Dabei geht das super einfach und lässt auch viel Freiraum in Sachen Füllung. Für uns sind Frühlingsrollen daher eine perfekte Möglichkeit zur Gemüseverwertung. Die veganen Frühlingsrollen, die wir Dir in diesem Rezept zeigen, eignen sich auch optimal als Snack zur Vor- oder Nachbereitung Deiner Saftkur

Zutaten

2 Portionen
  • 100 g
    Rijstpapier
  • 250 g
    Koningsoesterzwammen
  • 0.5
    Chinese kool
  • 2
    Wortelen
  • 2
    Bosuien
  • 200 g
    Baby spinazie
  • 1 TSP
    Gemberpoeder
  • 1 Snuifje
    Chilipoeder
  • 1 TBSP.
    Worcestersaus
  • 2 TBSP.
    Lichtgekleurde sojasauzen
  • 1 TBSP.
    Rijstazijn
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • 2
    Tomaten
  • 150 ml
    LiveFresh groentebouillons
  • 2 TBSP.
    Tomatenpasta
  • 1
    Knoflookteentjes

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Pan
Lepel
Plaat
Bakpapier
Bakplaat
Oven

Zubereitung

  • 1

    Maak eerst de koningsoesterzwammen schoon en halveer ze

  • 2

    Was en snijd nu de groenten

  • 3

    Doe eerst de champignons in een pan met een beetje olie en bak ze kort.

  • 4

    Voeg geleidelijk alle andere ingrediënten toe en blijf alles goed bakken

  • 5

    Voeg als laatste de sojasaus, azijn en worcestersaus toe en roer alles goed door

  • 6

    Haal de pan van het vuur en zet apart

  • 7

    Laat nu het rijstpapier kort weken op een bord bedekt met water

  • 8

    Als het rijstpapier zacht is, kun je het vullen met het mengsel en er een rol van maken.

  • 9

    Leg de loempia's op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

  • 10

    Breng ondertussen de ingrediënten voor de saus in een pan aan de kook en laat het op een laag vuur sudderen tot er een dikke pasta is ontstaan.

  • 11

    Giet de saus in een bakje en zet apart tot de broodjes uit de oven komen

  • 12

    Als de loempia's klaar zijn, serveer ze dan op een bord en voeg de zoetzure saus toe.

  • 13

    Eet smakelijk!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
170 Kcal
Kohlenhydrate
36 g
Fett
2,5 g
Protein
4 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog