Gezonde veganistische donuts

3 Stunden 15 Minuten
Mittel
17.12.2024
Gesunde vegane Berliner
  • Dessert
  • Snack
  • Veganistisch
Gesunde vegane Berliner
  • Dessert
  • Snack
  • Veganistisch

Fastnacht ist schon vorbei, aber auf die leckeren Berliner willst Du trotzdem nicht verzichten? Dann schau Dir unbedingt unser Rezept für gesunde und vegane Berliner an. Mit einer Füllung Deiner Wahl bringen Deine selbst gemachten Krapfen das ganze Jahr über Fastnacht-Stimmung.

Zutaten

2 Portionen
  • 250 g
    Spelt meel
  • 250 g
    Meel van tarwe
  • 15 g
    Gist
  • 0.25 TL
    Vanille
  • 220 ml
    Plantaardige melk
  • 0.5 TL
    Zouten
  • 60 ml
    Agavesiroop
  • 60 g
    plantaardige margarines
  • 50 g
    vloeibare margarine om te smeren
  • Poedersuiker of kokosmeel voor het bestuiven
  • Jam of vla voor vulling

Benötigte Küchenutensilien

Kom
Roerder
Deeghaak
Bakpapier
Bakplaat
Oven

Zubereitung

Bereiding: 5 min.
Bereiding: 15 min.
Totale tijd: 3 uur. 15 min.
  • 1

    Voeg eerst de bloem, het zout en de verse vanille toe aan de mengkom en meng door elkaar.

  • 2

    Verkruimel nu de gist en voeg de plantaardige margarine, plantaardige melk en agavesiroop toe.

  • 3

    Kneed het deeg vervolgens tot een elastisch deeg met behulp van een keukenmachine of een handmixer met deeghakker gedurende ongeveer 5-10 minuten, vorm er een bal van, dek af en laat 1,5 tot 2 uur rijzen op een warme plaats tot het deeg in omvang is verdubbeld.

  • 4

    Haal nu het deeg eruit, kneed kort en verdeel in 12 porties

  • 5

    Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte

  • 6

    Vorm nu de stukjes deeg tot balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af en laat 30 minuten rijzen.

  • 7

    Bak de donuts tot slot ongeveer 25 minuten, laat ze afkoelen en vul ze met de vulling van je keuze en bestuif ze met poedersuiker of kokosmeel.

  • 8

    Laat het smaken

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
246 kcal
Kohlenhydrate
38 g
Fett
8 g
Protein
5 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog