India is de belangrijkste producent van gember
Gember behoort tot de gemberfamilie en is een tropische specerijplant. Gember wordt geteeld in de tropen en subtropen van Zuidoost-Azië, en de eilanden in de Stille Oceaan zouden de oorspronkelijke thuisbasis van gember zijn. Gember wordt in Oost-Azië al duizenden jaren geteeld als specerij en heeft ook een lange traditie als medicinale plant. Hoewel de grootste afzetmarkten in de Verenigde Staten en Engeland liggen, mag India zich de grootste producent van gember noemen. Het Zuid-Aziatische land produceert ongeveer de helft van de hele wereldoogst.
Gember prikkelende stoffen als handelsmerk
Vooral de wortelstok van de gemberknol bevat actieve ingrediënten zoals etherische oliën. Hij bevat ook de prikkelende stoffen gingerolen en shogaolen, die gember zijn typische smaak geven.
De bekende documentaireserie Galileo analyseerde de wonderwortel ook in een interessante reportage.
De speciale gembersmaak in je eten
De vele toepassingen van gember zijn echt indrukwekkend. In limonade, thee, gebak, soepen, ontbijtkoek of currygerechten: De unieke smaak van gember geeft je drankje of gerecht een speciaal tintje. Als je gemberwortel op een koele, droge plek in de koelkast bewaart, is hij ongeveer twee tot drie weken houdbaar.
NIEUW: LiveFresh gembershots
Bij LiveFresh hebben we ook gebruik gemaakt van de veelzijdigheid van gember om onze productportfolio uit te breiden. Naast onze koudgeperste sappen wilden we andere producten creëren die zich onderscheiden van de massa en toch heel gezond zijn. Het resultaat zijn onze gembershots (60 ml) in de smaken gember-sinaasappel-turkuma-citroen en gember-appel-cayenne-limoen. Geperste gember verfijnd met andere natuurlijke ingrediënten resulteert in een onmiskenbare smaak. Ontdek het zelf en probeer onze nieuwe gembershots.