Vegan paprika tahini pasta

Mittel
16.12.2024
Vegane Paprika Tahini Pasta
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane Paprika Tahini Pasta
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Diese super leckere Paprika Tahini Pasta kannst Du mit nur wenigen Zutaten ganz einfach zubereiten. Die Pasta ist in kurzer Zeit fertig und eignet sich daher ideal für Tage, an denen wenig Zeit zum Kochen bleibt, die Mahlzeit aber trotzdem nahrhaft und gesund sein soll. Wie Du sie zubereiten kannst und welche Zutaten Du benötigst, erfährst Du in diesem Beitrag. Ganz unten im Beitrag findest Du das Rezeptvideo mit unserem Koch Michi. 

Zutaten

2 Portionen
  • 250 g
    Pasta naar keuze
  • 1 Knol
    Knoflook
  • 2
    Paprika
  • Olijfolie
  • 1
    Uien
  • 125 ml
    Plantaardige dranken
  • 2 TBSP.
    Tahinipasta
  • 2 TBSP.
    Tomatenpasta
  • 1/2
    Citroenen
  • Gistvlokken
  • Zout & peper
  • Peterselie

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Bakplaat
Oven
Kookpot
Blender

Zubereitung

  • 1

    Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten

  • 2

    Verwijder de schil van de ui en snijd hem doormidden

  • 3

    Leg de paprika, ui en knoflookbol op een bakplaat en bestrijk alles met olijfolie

  • 4
    1. Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven op 220 °C.
  • 5

    Pel de paprika's en scheid de afzonderlijke teentjes van de knoflookbol

  • 6

    Doe de paprika, ui en knoflook in een blender

  • 7

    Voeg de plantaardige drank, tahini en tomatenpuree toe

  • 8

    Voeg een beetje vers citroensap toe

  • 9

    Meng alles in een blender en breng op smaak met zout & peper

  • 10

    Kook 250g pasta zoals beschreven op de verpakking

  • 11

    Meng de pasta met het gemengde mengsel na het koken

  • 12

    Afwerken met gistvlokken en peterselie

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
163 kcal
Kohlenhydrate
20 g
Fett
5,3 g
Protein
6,3 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog