Broodknoedels met vegetarische romige champignonsaus

30 Minuten
Mittel
17.12.2024
Semmelknödel mit vegetarischer Pilzrahmsoße
  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch
Semmelknödel mit vegetarischer Pilzrahmsoße
  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch

Diese klassischen Semmelknödel sind eines der beliebtesten Beilagen zu vielen verschiedenen Gerichten. Wir haben sie hier für Dichmit einer vegetarischen Pilzrahmsoßegezaubert - mit richtig viel Pfiff! Diese Kombination aus dem Semmelknödel mit der Soße aus verschiedenen Pilzen schmeckt uns besonders gut. Probier' es direkt mal aus und schau Dir das Rezeptvideo an! Übrigens passt dieses Rezept super für eine ausgewogene Ernährung nach einer Saftkur. Let's Go! 

Zutaten

2 Portionen
  • 12 Stuk
    Rol
  • 1 TSP
    Zouten
  • Peper
  • 250 ml
    Melk
  • 15 g
    Peterselie
  • 100 g
    Uien
  • 0.5 TBSP.
    Geklaarde boter
  • 4
    Eieren
  • 500 g
    Champignons
  • 250 g
    Koningsoesterzwammen
  • 200 g
    Oesterzwammen
  • 1 TBSP.
    Geklaarde boter
  • 250 ml
    LiveFresh groentebouillons
  • 350 g
    Crème
  • 0.5 TBSP.
    Meel

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Kom
Pan
Kookpot
Lepel

Zubereitung

Bereiding: 5 min.
Bereiding: 25-30 min.
Totale tijd: 30 min.
  • 1

    Snijd eerst de broodjes in kleine stukjes, doe ze in een grote kom, breng op smaak met zout en peper, voeg de warme melk toe en laat 10 tot 15 minuten staan.

  • 2

    Was en droog ondertussen de peterselie en snipper samen met de ui

  • 3

    Fruit nu de fijngesneden uien in een beetje geklaarde boter, voeg de peterselie toe, zet opzij en laat afkoelen

  • 4

    Meng vervolgens de afgekoelde, gesauteerde uien en peterselie door de geweekte broodjes, voeg de eieren toe en kneed goed tot er een homogeen deeg ontstaat.

  • 5

    Verwarm vervolgens water in een voldoende grote pan en voeg zout toe

  • 6

    Terwijl het water opwarmt, maak je van het knoedeldeeg balletjes van gelijke grootte.

  • 7

    Zodra het water kookt, voeg je de knoedels toe en laat je ze 20 minuten staan. belangrijk: Het water mag niet te veel koken, anders kunnen ze uit elkaar vallen

  • 8

    Fruit vervolgens voor de saus de gesnipperde uien met geklaarde boter, voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten.

  • 9

    Roer er tot slot 1 eetlepel bloem door, blus af met groentebouillon en veganistische room en breng op smaak met verse peterselie, zout en peper.

  • 10

    Zo heerlijk! 

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
534 kcal
Kohlenhydrate
33 g
Fett
34 g
Protein
20 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog