Peperkoek van het dienblad

35-40 Minuten
Mittel
16.12.2024
Lebkuchen vom Blech
  • Dessert
  • Vegetarisch
Lebkuchen vom Blech
  • Dessert
  • Vegetarisch

Mhhh Lebkuchen, wir lieben Lebkuchen. Und mit diesem Rezept geht das auch noch richtig schnell und einfach. Der Lebkuchen vom Blech ist nämlich kein typischer Lebkuchen, sondern eher ein Kuchen, aber trotzdem mega lecker. Und wenn Du die Geheimzutat (Zucchini) mit reingibst, wird er richtig schön saftig! Denn manchmal hat man ja nicht die Zeit, aber es gehört doch einfach zu Weihnachten dazu und wir lieben es. Also schnapp Dir Deine Küchenmaschine und Dein Backblech und probier dieses Rezept gleich aus. 

Zutaten

2 Portionen
  • 300 g
    Meel
  • 200 g
    Xylitol
  • 100 g
    Amandelen
  • 3 TL
    Peperkoek kruiden
  • 1 TSP
    Kruidnagelpoeder
  • 1 TSP
    Vanillesuiker
  • 1 Pak
    Bakpoeder
  • 250 ml
    Melk
  • 150 g
    Boter
  • Pecannoten
  • Couverture
  • 3 EL
    Agavesiroop
  • 4
    Eieren
  • 1
    Courgettes

Benötigte Küchenutensilien

Kom
Blender
Rasp
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Borstel

Zubereitung

Bereiding: 2 min.
Bereiding: 5 min.
Totale tijd: 35-40 min.
  • 1

    Meng eerst alle droge ingrediënten

  • 2

    Voeg vervolgens de melk, gesmolten boter, agavesiroop en eieren toe en mix met een handmixer.

  • 3

    Was nu de courgettes, rasp fijn en voeg toe aan het mengsel

  • 4

    Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier, verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat en verdeel de pecannoten over het mengsel door ze een beetje in het deeg te drukken.

  • 5

    Bak de peperkoek 30 minuten op 175°C boven- en onderwarmte. Haal de peperkoek uit de oven en snijd hem aan terwijl hij nog warm is.

  • 6

    Smeer ten slotte de gesmolten chocolade over de afgekoelde peperkoek en werk af met de overgebleven pecannoten.

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
395 kcal
Kohlenhydrate
54 g
Fett
14,1 g
Protein
11 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog