Snelle vegan quesadilla's met jackfruit

Mittel
16.12.2024
Schnelle vegane Quesadillas mit Jackfruit
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Schnelle vegane Quesadillas mit Jackfruit
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Vegan, super schnell und einfach lecker. Die Quesadillas stammen aus der mexikanischen Küche und werden mit viel Gemüse und Käse zubereitet. Das Rezept eignet sich nicht nur zur Vorbereitung auf Deine Saftkur, sondern auch ideal zur Nachbereitung. In diesem Beitrag findest Du das Rezept mit leckerer Jackfruit. Ganz unten im Beitrag findest Du das Rezeptvideo mit unserem Koch Michi. 

Zutaten

2 Portionen
  • 4
    Volkorenwraps
  • 15 g
    Koriander
  • Limoenen
  • Kaas
  • Uipoeder
  • 1 TSP
    Zouten
  • 1 TSP
    Oregano's
  • 2 TL
    Komijn
  • 1 TSP
    Cayennepoeder
  • 1
    Uien
  • 2
    Knoflookteentjes
  • 1 TBSP.
    Olijfolie
  • 280 g (uitlekgewicht)
    Jackfruit
  • 0.25 TL
    Zouten
  • 0.5
    Paprika
  • 2.5 TBSP.
    Tomatenpasta
  • 2 TL
    Kruidenmixen
  • 150 g
    Kidneybonen
  • 100 g
    Maïs
  • Crème fraîche
  • Koriander
  • Zout & peper

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Pan
Lepel
Kom

Zubereitung

  • 1

    Snijd de ui en knoflook in blokjes.

  • 2

    Giet de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes op middelhoog vuur.

  • 3

    Laat de jackfruit uitlekken, knijp hem uit en pluk hem dan grof. Doe ze in de pan met het zout en bak ze ongeveer 3 minuten op middelhoge temperatuur zodat het vocht verdampt.

  • 4

    Snijd de paprika's in blokjes van 1 cm, voeg ze toe aan de pan met de jackfruit en bak nog 2 minuten.

  • 5

    Roer de tomatenpuree en kruidenmix erdoor, laat kort karamelliseren en voeg dan de bonen en suikermaïs toe.

  • 6

    Blus af met 75 ml water en laat 3 minuten sudderen.

  • 7

    Doe de veganistische crème fraîche in een kom en breng op smaak met zout en peper.

  • 8

    Voeg een beetje koriander toe en besprenkel met een beetje vers limoensap.

  • 9

    Meng alles goed en serveer de dip met de quesadilla's.

  • 10

    Vul de quesadilla's met een laag kaas en groenten. Leg nog een laag kaas over de groenten, top af met koriander en vouw dubbel.

  • 11

    Bak de quesadilla's 3 minuten in de pan met het deksel erop tot ze goudbruin zijn. Draai de quesadilla's om en bak ze nog eens 3 minuten zonder deksel.

  • 12

    Serveer met een partje limoen.

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
370 kcal
Kohlenhydrate
44,8 g
Fett
14,6 g
Protein
12 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog