Rhabarber-Crumble

45-50 Minuten
Einfach
26.05.2025
Rhabarber-Crumble
  • Gebak
  • Snack
  • Dessert
  • Vegetarisch
Rhabarber-Crumble
  • Gebak
  • Snack
  • Dessert
  • Vegetarisch

Knusprig, fruchtig und einfach gemacht – dieser Rhabarber-Crumble ist der perfekte Begleiter für die Frühlingszeit! Mit seiner Kombination aus säuerlichem Rhabarber, süßen Himbeeren und einem ballaststoffreichen Streuselteig aus Dinkelmehl, Haferflocken und Mandeln ist er nicht nur lecker, sondern auch nährstoffreich. Pro Portion liefert er dir 14 g Eiweiß – ideal für alle, die Wert auf gesunde Ernährung mit Genuss legen. Ob als Dessert oder süßer Snack zwischendurch – diesen Crumble wirst du lieben!

Zutaten

2 Portionen
  • 100 g
    Speltbloem
  • 30 g
    Havervlokken
  • 30 g
    Amandelen
  • 50 g
    Boter
  • 40 g
    Xucker Bronxe
  • 500 g
    Rabarber
  • 100 g
    Frambozen
  • 20 g
    Puddingpoeder
  • 20 g
    Xylitol
  • 1 Snuifje
    Zout

Benötigte Küchenutensilien

Oven
Kom
Snijplank
Messen
Roerder
Braadpan

Zubereitung

Bereidingstijd: 5 min.
Bereidingstijd: 10 min.
Totale tijd: 45-50 min.
  • 1

    Verwarm eerst de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. 

  • 2

    Doe nu alle droge ingrediënten voor de crumble in een kom, hak de koude boter fijn, giet over de crumble, kneed goed door en zet in de koelkast.

  • 3

    Was vervolgens de rabarber en de frambozen, snijd de rabarber in stukken van 2 cm dik en doe ze in een kom met de frambozen, custardpoeder en xylitol, meng goed en doe ze in een ingevette ovenschaal.

  • 4

    Haal nu het deeg uit de koelkast, verdeel de crumble over het fruit en plaats het in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 -35 minuten. 

  • 5

    Laat tot slot kort afkoelen en geniet als het nog warm is 😍

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
254 kcal
Kohlenhydrate
10 g
Fett
10 g
Protein
14 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog