Badridzhani: Veganistische Georgische versie van veldsla met granaatappel en walnootpitten

15-20 Min.
Mittel
21.11.2024
Badridschani: Vegane georgische Variante an Feldsalat mit Granatapfel- und Walnusskernen
  • Snack
  • Lichte maaltijd
  • Salade
  • Veganistisch
Badridschani: Vegane georgische Variante an Feldsalat mit Granatapfel- und Walnusskernen
  • Snack
  • Lichte maaltijd
  • Salade
  • Veganistisch

Du bist auf der Suche nach einem leckeren veganen Sommerrezept? Dann haben wir genau das richtige für Dich: Vegane georgische Badridschani an Feldsalat mit Granatapfel- und Walnusskernen. Wie Du dieses leckere Rezept ganz einfach zubereitest, erfährst Du hier von uns. Unter dem Beitrag findest Du das Rezept als Video zusammen mit unserem Koch Michi.

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Aubergine
  • 100 gram
    Walnoten
  • 0.5
    Kleine uien
  • 1
    Kruidnagel
  • 1 Klein handjevol
    Granaatappelpitjes
  • 1 theelepel
    Paprikapoeder
  • 0.5 theelepel
    Chilipoeder
  • 0.5 theelepel
    Komijn
  • 1 Snuifje
    Kaneel
  • 2 eetlepel
    Olijfolie
  • 1 Klein borreltje
    Witte wijn
  • 5 Stengels
    Verse bladpeterselie
  • 100 gram
    Veldsla
  • 1 Handvol
    Granaatappelpitjes
  • 50 gram
    Walnootpitten
  • 80 gram
    Veganistische herderskaas
  • 2 eetlepel
    Citroensap
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • Granaatappelsap (bij voorkeur van LiveFresh)

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Lepel
Keukenpapier
Pan
Blender
Kom

Zubereitung

Bereidingstijd: 5 min.
Bereidingstijd: 10 min.
Totale tijd: 15-20 min.
  • 1

    Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 5-7 mm dik en bestrooi ze aan beide kanten met zout.

  • 2

    Leg ze vervolgens op een paar vellen keukenpapier. Ontpit vervolgens de granaatappel.

  • 3

    Verhit de olie in de pan en bak de aubergine aan beide kanten goudbruin. Zet dan opzij om af te koelen.

  • 4

    Snipper de knoflook en ui voor de vulling, pluk de peterselie en doe alles in een blender of blenderkan samen met de walnoten, specerijen, olijfolie en een scheut witte wijn.

  • 5

    Mix de ingrediënten tot een gladde crème en voeg indien nodig nog wat water of olie toe. Smeer tot slot ongeveer 1 eetlepel van de walnotencrème op elk van de aubergineplakken.

  • 6

    Knijp er een paar granaatappelpitjes in en rol alles op.

  • 7

    Roer een sladressing van zout, peper, citroensap, balsamicoazijn en een scheutje zout door elkaar. LiveFresh granaatappelsap en een scheutje LiveFresh granaatappelsap.

  • 8

    Was vervolgens de veldsla en hak de veganistische herderskaas fijn.

  • 9

    Doe de granaatappelpitjes in een kom met de veganistische herderskaas, walnoten en sla en meng alles goed met de dressing. Serveer de salade met de vegan badirajani. 

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
961 kcal
Kohlenhydrate
29 g
Fett
23 g
Protein
83 g

Rezeptvideo

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog