Vegetarische bloemkoolsteak met dip

65 - 70 Minuten
Mittel
17.12.2024
Vegetarisches Blumenkohl-Steak mit Dip
  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch
Vegetarisches Blumenkohl-Steak mit Dip
  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch

Du bist auf der Suche nach einer veganen und gesunden Alternative für Dein geliebtes Steak oder möchtest einfach mal was anderes ausprobieren? Dann ist unser Blumenkohl-Steak-Rezept genau das richtige für Dich! 

Zutaten

2 Portionen
  • 0.5
    Bloemkool
  • Parmezaanse kaas
  • 100 g
    Panko paneermeel
  • Paprika
  • 200 g
    Vetarme kwark
  • Peterselie
  • 4 TBSP.
    Olijfolie
  • 1
    Uien
  • 1 TSP
    Paprikapoeder
  • 0.5 TL
    Kerriepoeder
  • 0.5 TL
    Uipoeder
  • 0.5 TL
    Knoflookpoeder
  • Zouten
  • Peper

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Kookpot
Kom
Bakpapier
Bakplaat
Oven

Zubereitung

Bereiding: 5-10 min.
Bereiding: 60 min.
Totale tijd: 65-70 min.
  • 1

    Was en snijd de bloemkool en snijd in ca. 2 cm dikke plakken.

  • 2

    Zet een pan water op om te koken en kook de bloemkoolplakjes ongeveer 10 minuten.

  • 3

    Meng vervolgens de Panko paneermeel met de walnoten, Parmezaan, paprikapoeder, kerriepoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout, peper en verse peterselie.

  • 4

    Haal nu de bloemkoolplakjes van het vuur en laat uitlekken

  • 5

    Draai dan de bloemkoolplakken in het paneermeel, druk stevig aan en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  • 6

    Bak de bloemkoolsteak ongeveer 20-30 min. op 200°C

  • 7

    Was en snipper ondertussen de paprika, ui en peterselie

  • 8

    Meng de kwark met de paprika, ui en verse peterselie

  • 9

    Serveer tot slot de bloemkoolsteaks met de dip op een bord en geniet!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
370 kcal
Kohlenhydrate
7 g
Fett
31 g
Protein
10 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog