Veganistische kalfsvleesworst

45 Minuten
Mittel
16.12.2024
Vegane Weißwurst
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane Weißwurst
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Vegane Weißwürste sind im Handel leider oft teuer und mit viel Verpackungsmüll verbunden oder gar nicht erst erhältlich. Mit unserem Rezept kannst Du beide Problematiken umgehen und Dir die vegane Weißwurst einfach selber machen - für das Bayernfeeling aus rein pflanzlichen Zutaten! Zudem lässt sich das Weißwurst-Rezept ideal in Deine Saftkur Vor- und Nachbereitung sowie in einen gesunden Ernährungsalltag einbauen. Besser geht's fast nicht! 

Zutaten

2 Portionen
  • 120 g
    Seitan bloem
  • 200 g
    Bonen
  • 40 ml
    Water
  • 1
    Uien
  • 2
    Knoflookteentjes
  • 2 TL
    Citroenzeste
  • 0.5 TL
    Foelie
  • 1 TSP
    Marjolein
  • 0.5 TL
    Komijn
  • Peper
  • Zouten

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Staafmixer
Keukenhanddoek
Kookpot

Zubereitung

Bereidingstijd: 5 min.
Bereidingstijd: 40 min.
Totale tijd: 45 min.
  • 1

    Snipper eerst de ui en knoflook

  • 2

    Pureer vervolgens de uitgelekte witte bonen samen met het water, de ui, knoflook, citroenschil en kruiden

  • 3

    Voeg nu de bonenpuree toe aan het seitan meel en kneed snel tot een gelijkmatige deegbal.

  • 4

    Verdeel nu de bal deeg in vier gelijke delen en vorm er worstjes van, wikkel ze in een schone keukenhanddoek of stoffen zakdoek en bind ze vast met keukentouw.

  • 5

    Laat de knakworsten ongeveer 30 minuten sudderen in een pan met ruim water

  • 6

    Laat tot slot lichtjes afkoelen in de doek en pak uit.

  • 7

    Nu schikken en serveren met wat zoete mosterd en een krakeling

  • 8

    Geniet van de smaak!  

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
291 kcal
Kohlenhydrate
2,1 g
Fett
19 g
Protein
23 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog