Veganistische kaasspawl

30 Minuten
Mittel
13.12.2024
Vegane Käse-Spätzle
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane Käse-Spätzle
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Unsere cremigen Käsespätzleohne Eisind nicht nur super lecker & schmecken herzhaft, sondern sind auch in ihrer Heimat, dem ,,Schwabenländle", ein richtiger Klassiker. Diese deftige Speise wird meistens mit nurwenigen Zutatenserviert - hast Du jetzt noch eine Spätzlepresse, gelingen dieveganen Käsespätzlein nur 30 Minuten. Mit wenigen Zutaten kannst Du ein gesundes und nahrhaftes Mittagessen zaubern, welches sich übrigens auch optimal für eineSaftkurVor- oder Nachbereitung eignet. 

Zutaten

2 Portionen
  • 187 g
    Spaetzle bloem of tarwebloem
  • 30 g
    Griesmeel van harde tarwe
  • 37 g
    Aardappelmeel of aardappelzetmeel
  • 1 TSP
    Oliën
  • 0.5 TL
    Zouten
  • 0.5 TL
    Kurkuma
  • 260 ml
    Sojamelk
  • 100 ml
    Crème
  • 100 g
    Geraspte kaas
  • 1
    Uien

Benötigte Küchenutensilien

Kom
Houten lepel
Kookpot
Afschuimer
Pan
Messen

Zubereitung

Bereiding: 5 min.
Bereiding: 25 min.
Totale tijd: 30 min.
  • 1

    Doe voor de spaetzle eerst alle ingrediënten in een grote kom en meng goed met een houten lepel tot een homogeen deeg.

  • 2

    Breng nu een grote pan met gezouten water aan de kook en druk het deeg in batches door de spaetzle-pers in het kokende water.

  • 3

    Zodra de spätzle aan de oppervlakte van het water drijven, schep ze er dan uit met een schuimspaan, laat ze kort uitlekken en spoel ze af onder koud water.

  • 4

    Pel nu de ui en snijd in reepjes

  • 5

    Doe vervolgens de uien in een pan en bak ze op hoog vuur, terwijl je ze regelmatig omdraait

  • 6

    Bak dan de spätzle kort in een andere pan, voeg de veganistische kaas en room toe en roer tot alles goed gecombineerd is.

  • 7

    Serveer tot slot op een bord en werk af met de uien - heerlijk!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
817 kcal
Kohlenhydrate
88 g
Fett
39 g
Protein
41 g

Rezeptvideo

 

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog