Veganistische kaasfondue

30 Minuten
Mittel
17.12.2024
Veganes Käsefondue
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Veganes Käsefondue
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Ein einfaches veganes Käsefondue in nur 30 Minuten zubereitet. Vollgepackt mit cremigem, käsigem Geschmack und einer käsigen Textur. Perfekt zum Servieren neben Brot, Gemüse und vielem mehr auf Partys, während der Feiertage oder zu Silvester. Außerdem ist das Käsefondue-Rezept glutenfrei und auf pflanzlicher Basis

Zutaten

2 Portionen
  • 200 g
    Aardappelen
  • 150 g
    Kikkererwten
  • 3 EL
    Cashewboter
  • 100 ml
    Witte wijnazijn
  • 240 ml
    Plantaardige melk
  • 3 EL
    Gistvlokken
  • 2.5 TBSP.
    Aardappelzetmeel
  • 1 TSP
    Uipoeder
  • Bijgerechten naar keuze
  • 1 TSP
    Zouten
  • 1 TSP
    Olijfolie

Benötigte Küchenutensilien

Economy dunschiller
Kookpot
Pan
Blender

Zubereitung

Bereiding: 10 min.
Bereiding: 20 min.
Totale tijd: 30 min.
  • 1

    Schil eerst de aardappelen en snijd ze in stukken van 2-3 cm.

  • 2

    Doe nu de aardappelen in een pan met de kikkererwten, bedek met water en laat 15 minuten sudderen.

  • 3

    Snijd ondertussen het deksel van het brood, schep het brood eruit, snijd het kruim (de binnenkant) in kleine stukjes, bak in een pan tot het knapperig is en zet apart.

  • 4

    Doe nu de gekookte aardappelen en kikkererwten in een blender. Voeg dan de overige ingrediënten toe en mix op de hoogste stand tot het mengsel een gladde consistentie heeft.

  • 5

    Giet het mengsel nu in een pan, zet het vuur op middelhoog en laat een paar minuten sudderen tot de fondue rekbaar en elastisch is.

  • 6

    Giet tot slot de fondue in het brood en serveer met de gebakken broodblokjes en groenten, indien gewenst.

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
304 kcal
Kohlenhydrate
34 g
Fett
10 g
Protein
11 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog