Veganistische gesmoorde aardappelen

50 Minuten
Einfach
17.12.2024
Vegane Smasehd Potatoes
  • Hoofdgerecht
  • Supplement
  • Vegetarisch
Vegane Smasehd Potatoes
  • Hoofdgerecht
  • Supplement
  • Vegetarisch

Vegane Smashed Potatoes oder auf Deutsch zerdrückte oder zerstampfte Kartoffeln, sind sehr einfach in der Zubereitung und doch etwas ganz Besonderes. Vielleicht, weil man sie hierzulande noch nicht allzu gut kennt oder auch nur wegen des gewissen Extras an Butter, Petersilie und Knoblauch? Die unkonventionelle Form überzeugt natürlich auch. Zudem lässt sich dieses Rezept hervorragend in Deine Saftkur Vor- und Nachbereitung sowie in einen gesunden Ernährungsalltag einbauen.

Zutaten

2 Portionen
  • 1.5 kg
    Aardappelen
  • 40 g
    Boter
  • 1
    Avocado's
  • 4 TBSP.
    Olijfolie
  • 1 Handvol
    Pecannoten
  • 1
    Citroenen
  • Livefresh sinaasappelsap
  • Peterselie
  • 1 TSP
    Zeezout
  • 1 TSP
    Peper
  • 1 TSP
    Paprikapoeder
  • 0.5 TL
    Uipoeder

Benötigte Küchenutensilien

Kookpot
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Glas
Blender
Kom

Zubereitung

Bereiding: 5 min.
Bereiding: 10 min.
Totale tijd: ongeveer 50 min.
  • 1

    Was de aardappelen, doe ze in een pan met koud water en kook ze ongeveer 15 minuten, laat ze afkoelen

  • 2

    Maak nu een bakplaat klaar met bakpapier, verdeel de afgekoelde aardappelen erover en druk ze plat met een glas, aardappelstamper of iets dergelijks.

  • 3

    Smelt de boter, voeg de olijfolie en knoflook toe, laat ongeveer 10 minuten trekken en voeg dan de verse peterselie toe.

  • 4

    Bestrijk de aardappelen met het gesmolten boter-oliemengsel en zet de schaal 20 minuten in de oven op 225°C boven- en onderwarmte.

  • 5

    Hak tot slot de avocado fijn, pureer in een blender samen met de pecannoten en het sinaasappelsap en giet in een kleine kom.

  • 6

    Serveer de aardappelpuree met de dip op een bord, klaar!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
669 kcal
Kohlenhydrate
61 g
Fett
43 g
Protein
14 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog