Vegan knolselderij schnitzel

Mittel
17.12.2024
Veganes Sellerie Schnitzel
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Veganes Sellerie Schnitzel
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Dieses super leckere vegane Sellerie Schnitzel ist die perfekte Alternative für alle, die gerne auf Fleisch verzichten möchten. Die krosse Panade macht dasSchnitzelunwiderstehlich lecker und steht Omas Schnitzel in nichts nach. Welche Zutaten Du brauchst und in welchen Schritten Du das Schnitzel ganz einfach zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag.

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Selderijwortel (ca. 600g)
  • 160 ml
    Sojamelk
  • 2 TBSP.
    Mosterd
  • 5 TBSP.
    Kikkererwtenmeel
  • Zouten
  • 0.5 TL
    Kala-Namak
  • 0.5 TL
    Peper
  • 1 Snuifje
    Kurkuma
  • 150 g
    Broodkruimels
  • 1 TSP
    Paprikapoeder
  • Oliën
  • Boter

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Kookpot
Pan
Lepel

Zubereitung

  • 1

    Schil de selderwortel en snijd in plakjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm dik

  • 2

    Leg de plakjes in een pan, bedek ze met gezouten water en laat ze 5 minuten koken

  • 3

    Giet vervolgens het water af, laat de knolselderijplakjes uitlekken en laat iets afkoelen

  • 4

    Doe ondertussen de bloem in een diepe schaal

  • 5

    Meng in een andere diepe schaal de sojamelk met de mosterd, kikkererwtenmeel, 1 theelepel zout, kala namak, peper en kurkuma.

  • 6

    Meng het paneermeel en paprikapoeder in een ander bord

  • 7

    Bestuif elk plakje knolselderij eerst met bloem, doop het dan in het mengsel van sojamelk en kikkererwtenmeel en wentel het dan door paneermeel.

  • 8

    Verhit de olie in een pan en voeg een klontje veganistische boter toe

  • 9

    Bak vervolgens de knolselderij escalopes aan beide kanten goudbruin in de pan

  • 10

    Serveer de schnitzel met een bijgerecht naar keuze en geniet!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
149 kcal
Kohlenhydrate
28 g
Fett
1,8 g
Protein
5,5 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog