Veganistische harira - de Marokkaanse kikkererwtensoep

Einfach
16.12.2024
Vegane Harira – die marokkanische Kichererbsensuppe
  • Lichte maaltijd
  • Veganistisch
Vegane Harira – die marokkanische Kichererbsensuppe
  • Lichte maaltijd
  • Veganistisch

Suppe geht einfach immer, oder? Für ein bisschen Abwechslung auf dem Teller haben wir eine vegane marokkanische Harira für Dich. Diese marokkanische Kirchererbsensuppe ist super lecker und super einfach. Zusätzlich ist dieses schonende Rezept passend für die Vorbereitung Deiner Saftkur, da es Dich perfekt auf die flüssige Nahrung vorbereitet. Welche Zutaten Du benötigst und in welchen Schritten Du diese leckere Suppe zubereiten kannst, erfährst Du hier von uns. Ganz unten im Beitrag findest Du das Rezeptvideo mit unserem Koch Michi.

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Uien
  • 100 g
    Knolselderij
  • 2 TBSP.
    Olijfolie
  • 240 g
    Kikkererwten
  • 125 g
    Lenzen
  • 1 TBSP.
    Tomatenpasta
  • 1.5 TL
    Zouten
  • 0.5 TL
    Peper
  • 0.5 TL
    Chilipoeder
  • 0.5 TBSP.
    Gemberpoeder
  • 45 g
    Meel
  • 10 g
    Peterselie
  • 15 g
    Koriander
  • 400 g
    Tomaten
  • 0.5 TBSP.
    Zwarte komijn
  • 0.5
    Citroen in partjes

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Kookpot
Lepel

Zubereitung

  • 1

    Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de bleekselderij in hapklare stukjes.

  • 2

    Giet de olijfolie in een hete pan en fruit de uien en knoflook op middelhoog vuur.

  • 3

    Voeg de selderij, linzen en kikkererwten toe aan de pan.

  • 4

    Voeg alle specerijen toe, behalve de zwarte komijn, en bak alles al roerend samen.

  • 5

    Giet er 1,5 liter water bij en breng de soep aan de kook. Laat de soep vervolgens nog 20 minuten zachtjes koken met het deksel erop.

  • 6

    Meng ondertussen de bloem met ongeveer 50 ml koud water.

  • 7

    Hak de peterselie en koriander grof en roer samen met de gehakte tomaten en karwijzaadjes door het bloemmengsel.

  • 8

    Als de linzen zacht zijn, voeg je onder voortdurend roeren de bloem en het tomatenmengsel toe aan de pan.

  • 9

    Laat de soep iets indikken.

  • 10

    Breng op smaak met zout en serveer de soep met een partje citroen.

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
232,5 kcal
Kohlenhydrate
28,7 g
Fett
28,2 g
Protein
7,9 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog