Veganistische kimchi

25 Min.
Mittel
19.11.2024
Veganes Kimchi
  • Supplement
  • Veganistisch
Veganes Kimchi
  • Supplement
  • Veganistisch

Mit diesem veganen Kimchi Rezept gelingt Dir die Herstellung des berühmten Krautes im Handumdrehen. Wer Kimchi schon einmal probiert hat, bekommt diesen einzigartigen Geschmack nicht mehr aus dem Kopf. Kimchi ist in Korea das, was in Deutschland das Sauerkraut ist. Das selbstgemachte Kraut wird aus hochwertigem Gemüse zubereitet. Es ist probiotisch, glutenfrei und lässt sich prima als schmackhafte Vorspeise oder würzige Beilage servieren. Zusätzlich ist dieses schonende Rezept passend für die Saftkur Vorbereitung, aber auch für die Nachbereitung. Probier' das Rezept gerne mal aus! 

Zutaten

2 Portionen
  • 0.5
    Chinese kool
  • 1.5
    Wortelen
  • 0.5
    Middelgrote witte radijs
  • 0.5 bos
    Bosuien
  • 1
    Kleine ui
  • 10 gram
    Verse knoflook
  • 15 gram
    Verse gember
  • 0.5
    Appel
  • 10 gram
    Chilivlokken
  • 1 eetlepel
    Donkere sojasaus
  • Zout
  • Benodigdheden: 1-2 grote mason ball-potten of vergelijkbare fermentatievaten

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Rasp
Keukenweegschaal
Blender
Glas

Zubereitung

Bereiding: 5 min.
Bereiding: 20 min.
Totale tijd: 25 min.
Fermentatietijd: 21 dagen
  • 1

    Snijd eerst de Chinese kool in hapklare stukken

  • 2

    Rasp of snijd vervolgens de wortelen en radijs in plakjes en snijd de lente-uitjes in ringetjes.

  • 3

    Weeg nu al je groenten af en neem 2% van hun gewicht in zout - zo krijg je 20g zout per 1kg groenten

  • 4

    Kneed nu voorzichtig het zout met de groenten zodat het celvocht er langzaam uitloopt en de groenten in hun eigen sappen staan

  • 5

    Pureer vervolgens de knoflook, gember, ui, appel, chilipeper en sojasaus in een blender tot een pasta. (Voeg indien nodig een beetje water toe)

  • 6

    Voeg nu de pasta toe aan de groenten en meng alles door elkaar. Proef nog een keer om te zien of het zout genoeg is.

  • 7

    Leg de kimchi nu laag voor laag in je pot en druk elke laag stevig aan zodat de vloeistof de kool mooi bedekt. Laat ongeveer 3 cm ruimte over tot de bovenrand zodat de kool niet overloopt tijdens het fermenteren.

  • 8

    Het is belangrijk dat alles bedekt is met vloeistof en dat er geen luchtbellen in de pot zitten.

  • 9

    Sluit de pot vervolgens af en laat hem de eerste 5-7 dagen op kamertemperatuur in de keuken staan om het fermentatieproces op gang te brengen.

  • 10

    De kimchi moet vervolgens op een koelere plaats worden gezet, bij voorkeur in de koelkast, zodat hij niet zuur wordt.

  • 11

    Na ongeveer 2-3 weken is de kimchi klaar om geproefd te worden!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
55 kcal
Kohlenhydrate
9 g
Fett
1 g
Protein
2 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog