Veganistische falafel van zoete aardappel en maïs

Mittel
16.12.2024
Vegane Falafel aus Süßkartoffel und Mais
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane Falafel aus Süßkartoffel und Mais
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Diese leckeren Falafel aus Süßkartoffel und Mais sind super lecker und eine tolle Abwechslung auf Deinem Speiseplan. Zusätzlich sind die Falafel vegan und somit die ideale Mahlzeit für alle, die auf tierische Produkte verzichten wollen. Welche Zutaten Du benötigst und wie Du sie zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag. Ganz unten im Beitrag findest Du das Rezeptvideo mit unserem Koch Michi.

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Zoete aardappelen
  • 2 TL
    Plantaardige olie
  • 1
    Uien
  • 2
    Knoflookteentjes
  • 40 g
    Kikkererwtenmeel
  • 800 g
    Kikkererwten
  • 1 TSP
    Komijn
  • 1 TSP
    Paprikapoeder
  • 1 TSP
    Zouten
  • 1 Snuifje
    Peper
  • 0.5 TL
    Peper
  • 2 TBSP.
    Ajvar
  • 275 g
    Maïs
  • Chilipoeder
  • Peterselie

Benötigte Küchenutensilien

Vork
Magnetron
Snijplank
Messen
Pan
Kom
Blender
Bakplaat
Bakpapier
Spatel

Zubereitung

  • 1

    Prik de zoete aardappel een paar keer in met een vork. Plaats vervolgens in de magnetron en kook 10 minuten op een hoge stand.

  • 2

    Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten tot ze doorschijnend zijn.

  • 3

    Doe het kikkererwtenmeel in een blender met de kikkererwten uit blik, de gebakken uien en knoflook, de komijn, paprikapoeder, zout en peper en een snufje chilipeper en verwerk alles tot een grof mengsel.

  • 4

    Doe alles in een kom

  • 5

    Schraap de binnenkant van de zachte zoete aardappel eruit met een lepel. Voeg het mengsel toe aan het kikkererwtenmeelmengsel in de kom samen met de ajvar, suikermaïs en peterselie

  • 6

    Meng alles zorgvuldig en breng op smaak

  • 7

    Zet de kom 30 minuten in de koelkast

  • 8

    Vorm platte ballen met natte handen en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat zodra het mengsel stevig is.

  • 9

    Giet voldoende olie in een grote pan en verhit deze

  • 10

    Leg nu de falafel in de hete olie en druk ze een beetje plat met een spatel

  • 11

    Bak ze ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Draai ze dan om en bak de andere kant

  • 12

    Serveer met dip en geniet!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
82,1 kcal
Kohlenhydrate
11,7 g
Fett
1,85 g
Protein
2,9 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog