Koolhydraatarme piccolini's

35 Minuten
Einfach
17.12.2024
Low Carb Piccolinis
  • Hoofdgerecht
  • Snack
  • Koolhydraatarm
  • Veganistisch
Low Carb Piccolinis
  • Hoofdgerecht
  • Snack
  • Koolhydraatarm
  • Veganistisch

Die Aubergine ist eine vielseitige Gemüsesorte, die für viele verschiedene Gerichte verwendet werden kann. In diesem Rezept wird eine Auberginen in kleine Stücke geschnitten und mit Tomatensoße, Tomaten, Basilikum, Käse und Gewürzen zu köstlichen Piccolinis gebacken. Diese sind ein perfekter Snack für zwischendurch oder eine leckere Vorspeise.

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Aubergines
  • Tomatensauzen
  • Oregano's
  • Tijm
  • Knoflookpoeder
  • 2
    Tomaten
  • Basilicum
  • Kaas
  • Zouten
  • Peper

Benötigte Küchenutensilien

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Snijplank
Messen
Lepel

Zubereitung

Bereiding: 5 min.
Bereiding: 30 min.
Totale tijd: 35 min.
  • 1

    Snijd de aubergine in dunne plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat

  • 2

    Schep een theelepel tomatensaus op elk plakje aubergine en verdeel gelijkmatig

  • 3

    Snijd nu de tomaten in kleine stukjes en verdeel ze over de aubergineplakken

  • 4

    Vervolgens kun je de plakjes bedekken met basilicum en kaas (in blokjes of geraspt) en alles op smaak brengen met zout, peper en kruiden naar keuze.

  • 5

    Bak de auberginepiccolini's ongeveer 15-20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is

  • 6

    Haal de auberginepiccolini's uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voor je ze serveert.

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
80,7 kcal
Kohlenhydrate
3,3 g
Fett
4,9 g
Protein
5,6 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog