Juicen moet je leren

29.10.2024
Entsaften will gelernt sein
Entsaften will gelernt sein

Gepresste Säfte gelten dank ihrer vielen Vitamine und reichhaltigen Nährstoffe als äußerst gesund. Wir wollen euch in diesem Blog näher bringen, welche Möglichkeiten des Entsaften es gibt, auf was ihr dabei achten müsst und warum die Vitaminbomben nur selten regelmäßig und vor allem dauerhaft in der heimischen Küche produziert werden.

Highlights

  • Selbstgemachte Säfte sind gesund, aber zeit- und platzintensiv, da sie frische Zutaten und spezielles Equipment erfordern.
  • Zentrifugalentsafter erzeugen Hitze, wodurch Nährstoffe verloren gehen; Slow Juicer sind schonender.
  • LiveFresh verwendet ein Hochdruckverfahren (HPP), das ohne Erhitzung die Haltbarkeit verlängert und Nährstoffe erhält.

Die Qualität der Zutaten ist entscheidend; frische, flüssigkeitsreiche Früchte eignen sich besonders.

Problemen met ruimte en tijd bij het sap maken

Hoewel geperste sappen erg lekker en gezond zijn, bereiden nog maar weinig huishoudens de drankjes regelmatig zelf. Daar zijn verschillende redenen voor. Enerzijds zijn er veel verschillende soorten groenten en fruit nodig. Anderzijds speelt de factor tijd hier ook een rol.

Niet iedereen die van de drankjes houdt, heeft de ruimte om bijvoorbeeld twee glazen sinaasappelsap voor zichzelf en zijn partner te persen. Bovendien heeft niet elke werkende persoon of fulltime student tijd om elke ochtend sap te bereiden. Sappen moet je ook leren. Niet alle sappen zijn immers hetzelfde.

Er zijn twee opties om thuis sap te persen: de centrifugaalpers en de slowjuicer. Door het hoge aantal omwentelingen gaan er bij variant 1 veel voedingsstoffen verloren tijdens het juicen door de warmte die de centrifuge genereert. De slow juicer daarentegen maalt het fruit en de groenten langzamer zonder warmte te genereren. Dit is een veel mildere manier van juicen, waarbij alle voedingsstoffen behouden blijven.

Het probleem van duurzaamheid

In beide gevallen is het sap echter maar twee tot drie dagen houdbaar. Vanwege onze speciaal hogedrukproces behouden we bij LiveFresh ook alle voedingsstoffen. Je kunt echter minstens 6 weken van onze vitaminerijke dranken genieten zonder kwaliteits- of smaakverlies.

Productkwaliteit is het allerbelangrijkste

Het allerbelangrijkste bij het zelf juicen is en blijft echter de kwaliteit van het fruit of de groente en de expertise over welke soorten nu eigenlijk geschikt zijn. Wij halen ons fruit bijvoorbeeld uit de beste teeltgebieden voor elk fruit en kennen al onze leveranciers persoonlijk. We raden je daarom ook aan om je producten te kopen bij de (biologische) winkel om de hoek of de markthandelaar die je vertrouwt.

Vooral groenten en fruit met een hoog vochtgehalte vormen een ideale basis voor juicen. Voorbeelden hiervan zijn citrusvruchten, appels, wortels en selderijstengels.

Als je de bovenstaande tips opvolgt, kun je in de toekomst genieten van zeer smakelijke sappen. Als dit echter te veel voor je is en je op zoek bent naar een oplossing voor je ruimte- en tijdsproblemen, dan ben je hier aan het juiste adres. Open de koelkast - haal het kleine flesje eruit - en je kunt genieten van een koudgeperst sapje van LiveFresh. Klik hier om naar de online shop te gaan.

Das könnte dich auch interessieren

Terug naar de blog