High Protein Smashed Burger

25-30 Min.
Mittel
27.06.2025
High Protein Smashed Burger
  • Hoofdgerecht
  • Eiwitrijk
High Protein Smashed Burger
  • Hoofdgerecht
  • Eiwitrijk

Dieser High Protein Smashed Burger ist der perfekte Mix aus Genuss und Fitnessküche. Mit selbstgemachten Low Carb Buns, herzhaftem Rinderhack, geschmolzenem Cheddar und frischem Topping stillt er jeden Burgerhunger – ganz ohne schlechtes Gewissen. Ob als stärkende Mahlzeit nach dem Training oder einfach als gesunder Comfort Food-Moment: Dieses Rezept liefert dir satte 46 g Protein pro Portion und ist dabei kohlenhydratarm und voller Geschmack.

Zutaten

2 Portionen
  • 60 g
    Amandelmeel
  • 3 TL
    Psylliumschil
  • 4
    Eigeel
  • 1 TSP
    Bakpoeder
  • 1 TSP
    Zout
  • 15 ml
    Olijfolie
  • 1 TBSP.
    Appelciderazijn
  • 100 ml
    Water
  • 200 g
    Rundergehakt
  • 100 g
    Champignons
  • 1
    Ui
  • Cheddar kaas
  • Romana sla hartjes
  • 1
    Avocado
  • 100 g
    Natuurlijke yoghurt
  • 2 TBSP.
    Augurk water
  • 2 TL
    Tomatenpasta
  • 1 TSP
    Mosterd
  • Zout
  • Peper
  • Paprikapoeder

Benötigte Küchenutensilien

Kom
Klopper
Pan
Spatel
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Hamburgerpers (om de Smash Burger te "vormen")

Zubereitung

Bereidingstijd: 15 min.
Bereidingstijd: 10-15 min.
Totale tijd: 25-30 min.
  • 1

    Meng eerst alle ingrediënten behalve het water. 

  • 2

    Voeg nu het kokende water toe, kneed het mengsel kort met je handen tot er een glad deeg is ontstaan en laat het 15 minuten weken. 

  • 3

    Verwarm nu de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. 

  • 4

    Vorm van het deeg twee hamburgerbroodjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin. 

  • 5

    Vorm ondertussen elk 2 balletjes van het gehakt, leg ze in een hete pan en druk ze plat met een aardappelstamper of iets dergelijks.

  • 6

    Zodra het vlees is omgedraaid, voeg je de kaas toe en laat je deze smelten.

  • 7

    Bak ondertussen de champignons kort in een andere pan. 

  • 8

    Was en snijd nu de avocado, ui en sla fijn. 

  • 9

    Leg als laatste de bovenkant op de hamburger en smullen maar.

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
451 kcal
Kohlenhydrate
8 g
Fett
29 g
Protein
46 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog