Mokkencake

6 Minuten
Einfach
17.12.2024
Tassenkuchen
  • Snack
  • Dessert
  • Eiwitrijk
Tassenkuchen
  • Snack
  • Dessert
  • Eiwitrijk

Dieser Tassenkuchen ist proteinreich, schnell zubereitet und super lecker! Durch seinen hohen Proteingehalt eignet er sich perfekt für einen gesunden Snack zwischendurch oder als Frühstück für einen energiegeladenen Start in den Tag!

Zutaten

2 Portionen
  • 2 TBSP.
    Spelt meel
  • 2 TBSP.
    Havermelk
  • 1 TSP
    Bakpoeder
  • 1 TBSP.
    Agavesiroop
  • 40 g
    LiveFresh eiwitmix vanille
  • Frambozen

Benötigte Küchenutensilien

Mok
Lepel
Magnetron

Zubereitung

Bereiding: 1 min.
Bereiding: 5 min.
Totale tijd: 6 min.
  • 1

    Doe het speltmeel, de havermelk, het bakpoeder, de agavesiroop en het proteïnepoeder in een magnetronbestendige beker en meng alles door elkaar.

  • 2

    Voeg nu de frambozen toe aan het beslag en vouw voorzichtig door - afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je ook wat frambozen achterhouden voor decoratie

  • 3

    Plaats het kopje vervolgens in de magnetron en bak het ongeveer 1-2 minuten op hoog vermogen. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de magnetron, dus het is aan te raden om het deeg tijdens het bakproces in de gaten te houden. De cake is klaar als hij gerezen is en stevig aanvoelt.

  • 4

    Zodra het beslag is gerezen en stevig aanvoelt, kun je de eiwitmokkacake uit de magnetron halen en naar wens garneren met extra frambozen.

  • 5

    Laat de mug cake een beetje afkoelen en geniet!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
236kcal 47g koolhydraten 8,3g eiwit 1,7g vet
Kohlenhydrate
47 g
Fett
1,7 g
Protein
8,3 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog