Vegan ovengebakken spruitjes met bloemkoolrijst

25 Minuten
Mittel
13.12.2024
Veganer Ofen Rosenkohl mit Blumenkohlreis
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Veganer Ofen Rosenkohl mit Blumenkohlreis
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Lust aufveganer Ofen Rosenkohl mit Blumenkohlreis? Dieses Gericht ist einfach, gesund, mild würzig & in nicht mal25 Minutenservierbereit. Zusätzlich kannst Du dieses Gericht auch optimal in Deine Vor- sowie Nachbereitung DeinerSaftkurintegrieren.

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Bloemkool
  • 700 g
    Spruitjes
  • 50 ml
    Olijfolie
  • 1
    Uien
  • 1
    Knoflookteentjes
  • 1 TSP
    Oregano's
  • 1 TBSP.
    Peterselie
  • 1 TSP
    Paprikapoeder
  • 1 TSP
    Cayennepeper
  • 1 TSP
    Zouten
  • Peper
  • 100 g
    Kaas
  • 150 g
    Crème Vega
  • Peterselie

Benötigte Küchenutensilien

Messen
Kom
Oven
Rasp
Pan

Zubereitung

Bereiding: 5 min.
Bereiding: 20 min.
Totale tijd: 25 min.
  • 1

    Maak eerst de spruitjes schoon, snijd het steeltje eraf, halveer ze en doe ze in een kom.

  • 2

    Pel vervolgens de ui en knoflook en snijd ze fijn

  • 3

    Marineer de spruitjes vervolgens met de olie en de kruiden, voeg de kaas toe en plaats ze 12-15 minuten in de oven (190 °C heteluchtoven).

  • 4

    Rasp ondertussen de gewassen en uitgelekte bloemkool in kleine, fijne stukjes en doe ze in een hete pan (zonder olie & zonder kruiden)

  • 5

    Bak de bloemkool goudgeel en breng op smaak met een beetje zout en peper.

  • 6

    Meng tot slot de Vega room met wat verse peterselie

  • 7

    Schik nu op een bord en geniet!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
374 kcal
Kohlenhydrate
44 g
Fett
9,6 g
Protein
17,3 g

Rezeptvideo

 

 

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog