Neue Produkte sind toll. Besonders der Food & Beverage Bereich lebt von neuen Trends und Bewegungen, die den Konsumenten täglich vor neue Herausforderungen stellt. Auch wir sind auf einer dieser Trends aufgestiegen und haben festgestellt: Es gibt viele Fragen. Was ist kaltgepresst1? Was ist anders zu dem Saft, den ich zu Hause mache? Wie unterscheiden sich kaltgepresste1Säfte von „normalen“ Säften? Wie kann der Saft ohne Hitze haltbar sein? Was bedeutet HPP? Warum setzt sich der Saft so extrem ab? Wir klären deshalb in einer 3-teiligen Blogserie die wichtigsten Fragen zum Thema kaltgepresster1Saft.
Wat is koudgeperst1 sap?
Een koudgeperst1 sap gemaakt van fruit en groenten verschilt in twee essentiële kenmerken van conventionele sappen:
- Ten eerste is de persproces uitgevoerd met een andere methode.
- Aan de andere kant is de houdbaarheid van het sap niet gegarandeerd door warmte.
De koudgeperste1 sappen van LiveFresh bevatten geselecteerd fruit en groenten met veel vitaminen en voedingsstoffendie grotendeels behouden blijven tijdens de productie. Dit is niet alleen goed voor je voeding, maar heeft ook een positief effect op de smaak. We vertellen je hoe het werkt.
Het persproces van groenten en fruit
Simpel gezegd is koudgeperst1 sap vers sap dat is geperst door het eenvoudig persen van fruit en groenten zonder warmte wordt geproduceerd. In tegenstelling tot een centrifugaalpers, waarbij het fruit en de groenten worden fijngehakt met scherp roterende messen en het sap vervolgens van het vruchtvlees wordt gescheiden door de rotatie, laat het koude persproces het vruchtvlees in het sap. Veel belangrijke voedingsstoffen en vitaminen uit fruit en groenten blijven behouden.. Bij het gebruik van een conventionele centrifugaalpers ontstaat warmte tijdens het persproces door de hoge snelheden en wrijving. Bij de productie van koudgeperst1 sap worden de fruit alleen uitgeperst met behulp van druk. Er wordt geen warmte opgewekt tijdens het persen, dus het sap wordt voorzichtig uit de vrucht geperst.
De houdbaarheid van het sap
Het andere belangrijke verschil met conventioneel sap is de conserveringsmethode. Conventionele sappen worden voor 99% gepasteuriseerd met hitte, waardoor alle schadelijke kiemen en bacteriën worden vernietigd. De hoge temperatuur vernietigt echter ook de meeste vitaminen en voedingsstoffen in het sap, en de verse smaak van het sap gaat ook verloren. Koudgeperst1 sap is bijvoorbeeld door de HPP hogedrukproces gedurende meerdere weken zonder dat het sap hoeft te worden blootgesteld aan hitte. Het proces is gebaseerd op extreem hoge waterdruk die wordt toegepast op het gebottelde eindproduct. De druk "verplettert" alle schadelijke kiemen en bacteriën, waardoor ze worden geïnactiveerd.
Wat is HPP?
De hogedrukproces HPP is een conserveringsproces dat meer dan 100 jaar geleden werd ontdekt. Ondanks alles is dit proces een zeer jonge technologie, omdat het tot 1990 in de voedselindustrie werd vergeten. We gebruiken deze unieke technologie om onze onze sappen te conserveren. Bij gebruik van deze technologie wordt er geen warmte gegenereerd en dus blijven veel belangrijke vitaminen en voedingsstoffen behouden. De micro-organismen die verantwoordelijk zijn voor de fermentatie worden geïnactiveerd met behulp van een hoge druk van ongeveer 6000 bar. In de Mariannengraben, het diepste punt van de zee (11 kilometer onder zeeniveau), is de waterdruk 1100 bar. Het voordeel van deze technologie is dat de verse smaak, kleur en de meeste belangrijke vitaminen behouden blijven.. Dit maakt onze sappen echte vitamine- en voedingsbommenomdat ze de eigenschappen van vers geperst sap behouden gedurende de hele houdbaarheidsperiode.
Waarom bezinkt koudgeperst1 sap?
Deze vraag staat duidelijk in de top 3 van de meest gestelde vragen. Maar het antwoord is eenvoudig. Vers sap bevat kleine deeltjes zoals pulpdie zwaarder is dan het vloeibare deel van het sap. Een lange standtijd kan daarom resulteren in een kan vormen op de bodem van het sap. Deze natuurlijke scheiding is veel duidelijker bij koudgeperst1 sap dan bij conventionele sappen, omdat deze gehomogeniseerd zijn door bepaalde processen en toevoegingen. Omdat onze sappen altijd geperst en gebotteld uit 100% vers fruit en verse groenten verhinderen we op geen enkel moment de natuurlijke scheiding van het sap. De natuurlijke scheiding van een sap is absoluut een positief kwaliteitskenmerk dat veel consumenten als negatief ervaren. Bij LiveFresh streven we deze intentie na, onze koudgeperste1 sap in zijn natuurlijke staat.
Veelgestelde vragen over koudgeperste1 sappen:
Welke koudgeperste1 sappen zijn geschikt voor een sapdieet?
In principe kunt u alle LiveFresh sappen gebruiken voor een sapkuur voor een sapkuur. Je kunt het beste kiezen voor een kant-en-klaar sapkuurpakket. De bijgeleverde sappen zijn perfect afgestemd op de reset van je lichaam tijdens een kuur. Je bent vrij om te kiezen of je 3, 5 of 7 dagen lang. Probeer het gerust uit.
Meer informatie vind je hier: De 12 meest gestelde vragen over sapkuren
Hoe worden de koudgeperste1 sappen van LiveFresh verzonden?
Wij verzenden onze koudgeperste1 sappen in een duurzame thermische doos. We gebruiken golfkarton met een dubbelwandige structuur die de sappen op natuurlijke wijze koelt. De gehele verpakking is 100% recyclebaar en kan in de papierbak.
Hoe moet ik thuis koudgeperst1 sap bewaren?
Bewaar de sappen in de koelkast. Zo blijven ze vers en kun je er altijd gekoeld van genieten. Dankzij onze innovatieve houdbaarheidsmethode zijn de sappen enkele weken houdbaar als ze afgesloten in de koelkast worden bewaard. Je vindt de houdbaarheidsdatum op het deksel.