Krokante tofu met zwarte sesamzaadjes en tahini-sesam-pindasaus

30 Minuten
Mittel
17.12.2024
Knuspriger Tofu mit schwarzem Sesam und Tahini-Sesam-Erdnuss Soße
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Knuspriger Tofu mit schwarzem Sesam und Tahini-Sesam-Erdnuss Soße
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Inspiriert von der asiatischen Küche, präsentieren wir Dir heute unser leckeres Tofu Rezept. Mit schwarzem Sesam und Tahini-Sesam-Erdnuss Soße verfeinert, verwandelst Du den langweiligen Sojablock in nur kürzester Zeit in ein knusprig leckeres Tofu Gericht. 

Zutaten

2 Portionen
  • 400 g
    Rijst
  • 1
    Broccoli
  • 1 TBSP.
    Sesamzaad
  • Sesamzaad
  • 1 TBSP.
    Pindakaas
  • 3 EL
    Tahini (sesamboter)
  • 1 TBSP.
    Sojasauzen
  • 5 TBSP.
    Water
  • 1 TBSP.
    Agavesiroop
  • 1
    Knoflookteentjes
  • 1 stuk
    Ginger
  • 0.5
    Citroenen
  • Bosuien
  • Pinda's

Benötigte Küchenutensilien

Kookpot
Kom
Zeef
Messen
Snijplank
Pan
Lepel

Zubereitung

Bereiding: 10 min.
Bereiding: 20 min.
Totale tijd: 30 min.
  • 1

    De eerste stap is het koken van de rijst volgens de instructies op de verpakking

  • 2

    Was de broccoli, snijd in kleine stukjes en kook ongeveer 2-3 minuten, spoel de broccoli af en zet apart

  • 3

    Snijd de tofu vervolgens in blokjes, wentel ze door het sesam- en paneermeelmengsel en bak ze in een hete pan goudbruin.

  • 4

    Meng ondertussen alle ingrediënten voor de tahini-pindasaus

  • 5

    Doe de rijst in een kom of diep bord, voeg de broccoli en sesam tofu toe en top af met de saus, pinda's en verse citroen.

  • 6

    Eet smakelijk!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
658 kcal
Kohlenhydrate
72 g
Fett
19,2 g
Protein
23,7 g

Rezeptvideo

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog